View unanswered posts | View active topics It is currently Mon Oct 16, 2017 6:18 pm



Reply to topic  [ 12 posts ] 
Can't patch Policenauts? 
Author Message
User avatar

Joined: Sun Dec 29, 2013 10:05 am
Posts: 22
Reply with quote
Post Can't patch Policenauts?
I have followed the guide but when I click on the patch file or the patch-athlon-cpu to patch policenauts. I got an error saying the "xdelta3-3.0.8.x86-32 is not recognized an internal or external command, operable program or batch file. Patching disc 2" I did rip both discs into ISO format and put them in the patch folder after I did extract the patch. Thanks for any help.


Thu Jan 23, 2014 2:31 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 29, 2013 10:05 am
Posts: 22
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
Sorry I was missing something. After saving the file as ISO, I got a message saying "that this is not the proper format to save this file as ISO but if you want to me to do it click yes" And I clicked yes but after the green bar appears but it just stay like that forever and saying "reading sectors! I don't no if this program is bad or something else. I can't rip the game file into ISO with this program IMGBRUN and its just staying at reading sectors for ever. Is there any other program to use? Thanks a lot.


Thu Jan 23, 2014 4:01 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 29, 2013 10:05 am
Posts: 22
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
I ripped the game file into ISO by using another program called PowerISO, before converting it to ISO file it gave me an error saying AN I/O error something. But it did the job. And also I had to change the name of the xdelta program xdelta3.0u.x86-32.exe and it worked but while patching it. You can see below the error and I have read the "read me guide" and mentioned that "If you are getting "XD3_INVALID_INPUT (checksum) error" it is possible you have an athlon CPU, please execute patch-athlon-cpu.bat instead, or execute the following commands with -n before the -f -d -s." Thanks for any help its driving me crazy.


Attachments:
2014-01-24-003320.jpg
2014-01-24-003320.jpg [ 74.06 KiB | Viewed 1027 times ]
2014-01-24-003340.jpg
2014-01-24-003340.jpg [ 79.37 KiB | Viewed 1027 times ]
Thu Jan 23, 2014 10:36 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 29, 2013 10:05 am
Posts: 22
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
No need to bather as I gave up on this shit. I have almost spent 5 hours and used 3 software just trying to get the ISO from both discs and didn't work. All the time error and error. Thanks guys anyways.


Fri Jan 24, 2014 1:08 am
Profile
Second Lieutenant
User avatar

Joined: Mon Jul 20, 2009 1:49 pm
Posts: 357
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
Okay, let me see if I can help you.
First step, use ImgBurn and keep the format as a BIN. Once it's done ripping, rename the BIN image to Policenauts1.iso (NOTE: renaming it to Policenauts1.iso should remove the .bin extension, so make sure you have file extensions visible in windows folder options). Do the same for disc two.

Second step, download the patch, extract it and place the Xdelta file I have attached in the patches archive (xdelta3.0u.x86-32.exe). Then click on patch.bat or patch-athlon-cpu.bat, depending on your situation. The patcher will do its thing and within minuets you will have two new ISO files that are English patched.

Hope that helps.


Attachments:
File comment: xdelta3.0u.x86-32.exe
Xdelta.zip [106.3 KiB]
Downloaded 64 times

_________________
What Button Do You Press To Jump!?!
Fri Jan 24, 2014 11:29 am
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 29, 2013 10:05 am
Posts: 22
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
best name ever wrote:
Okay, let me see if I can help you.
First step, use ImgBurn and keep the format as a BIN. Once it's done ripping, rename the BIN image to Policenauts1.iso (NOTE: renaming it to Policenauts1.iso should remove the .bin extension, so make sure you have file extensions visible in windows folder options). Do the same for disc two.

Second step, download the patch, extract it and place the Xdelta file I have attached in the patches archive (xdelta3.0u.x86-32.exe). Then click on patch.bat or patch-athlon-cpu.bat, depending on your situation. The patcher will do its thing and within minuets you will have two new ISO files that are English patched.

Hope that helps.


Thanks for your help and I will try do it as you said. But when I did extract the patch file, I see 2 files have different names and not patch.bat or patch-athlon-cpu.bat. One is named just patch and the second is named patch-athlon-cpu. Is that ok or just have those names you mentioned? Thanks.


Fri Jan 24, 2014 2:38 pm
Profile
Second Lieutenant
User avatar

Joined: Mon Jul 20, 2009 1:49 pm
Posts: 357
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
You can't see the ".bat" part because you have file extensions invisible in your windows folder options.
To disable this, follow this.
http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... =windows-7
After this, you will be able to see file extensions, this helps when your renaming your .bin files of Policenauts to " Policenauts1.iso" and " Policenauts2.iso".

_________________
What Button Do You Press To Jump!?!


Fri Jan 24, 2014 4:43 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 29, 2013 10:05 am
Posts: 22
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
best name ever wrote:
You can't see the ".bat" part because you have file extensions invisible in your windows folder options.
To disable this, follow this.
http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... =windows-7
After this, you will be able to see file extensions, this helps when your renaming your .bin files of Policenauts to " Policenauts1.iso" and " Policenauts2.iso".


I have to send you money lool. Thank you so much man it did work. I followed your step guide by making the bin file first of the game and change the name to Policenauts1.iso and it worked. Thanks a lot man you been big help and Iam playing the game now as I didn't understand anything before due to the Japanese language.


Fri Jan 24, 2014 4:54 pm
Profile
Second Lieutenant
User avatar

Joined: Mon Jul 20, 2009 1:49 pm
Posts: 357
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
Your welcome. Hope you enjoy the game :)

_________________
What Button Do You Press To Jump!?!


Sat Jan 25, 2014 7:13 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 29, 2013 10:05 am
Posts: 22
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
best name ever wrote:
Your welcome. Hope you enjoy the game :)

Thank you. Yeah, enjoying the game a lot as now I understand what is happening and Iam at disc 2 now.


Mon Jan 27, 2014 4:37 am
Profile
Runner
User avatar

Joined: Mon Jan 07, 2013 4:25 am
Posts: 175
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
>Iam at disc 2 now.
Wow, that's pretty quick.

_________________
Shotgun Anaconda
Rank: Commander

Holy shit I'm smoking in SPAAAACE! (c)AwesomeBrand


Tue Jan 28, 2014 1:39 am
Profile
User avatar

Joined: Sun Dec 29, 2013 10:05 am
Posts: 22
Reply with quote
Post Re: Can't patch Policenauts?
TechNoir wrote:
>Iam at disc 2 now.
Wow, that's pretty quick.


lol. I finished the game 2 days ago and it was fun a lot to play it in English.


Fri Jan 31, 2014 4:36 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 12 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.